Blog

Colindători la redacția "Gazeta de Maramureș"

Copiii de la Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" au colindat la "Gazeta de Maramureș"

Dornici de o "evadare" de pe băncile școlii, dar și oarecum cuprinși de dorul colindelor din anii trecuți, un grup de copii de la Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" din Baia Mare, însoțiți de profesoarele Firuța Vele, Aura Petreuș și Elena Pop, au plecat la redacția "Gazeta de Maramureș" și pe la alte instituții din oraș să dea de veste că se apropie sfintele sărbători.

După mai bine de doi ani de restricții, ei au așteptat cu mare nerăbdare perioada premergătoare sărbătorilor de Crăciun, când de obicei își pregătesc temeinic repertoriul, pentru ca apoi să umble "a colinda", împreună cu colegii lor și doamna profesoară de religie, Firuța Vele.

De data asta, prima oprire a fost la "Gazeta", unde și-au întâmpinat gazdele de omenie cu două dintre cele mai cunoscute colinde românești, care vestesc Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos – Dom’, dom’ să-nălțăm și Viflaime, viflaime – dar și un Alt fel de colind, modern, mai aproape de spiritul lor, al copiilor "de oraș".

La final, s-a dovedit că repetițiile aproape zilnice împreună n-au fost zadarnice, prin miniconcertul lor copiii reușind nu numai să câștige simpatia gazdelor, dar și să le poarte puțin cu gândul pe ulițele copilăriei, în vremea colindelor, cu ierni autentice și mireasmă de cozonaci proaspeți.

Și cum nu se cade ca grupul de colindători să plece fără dar, copiii au fost răsplătiți cu portocale și ciocolată, doar că le lipseau trăistuțele, altădată doldora de atâtea dulciuri, după o noapte de colindă prin sat...

prof. dr. Elena-Emilia Pop
bibliotecar Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" – Baia Mare

Articole similare

Informare

Acesta este website-ul oficial al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Toate materialele și fișierele grafice de pe acest website sunt protejate de legea drepturilor de autor, cu modificările și completările ulterioare, și nu pot fi reproduse fără acordul expres al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Orarul școlii