Blog

Ziua Educației

Ziua Educației

Educația - o zeiță al cărei sens, în panteonul timpului modern, este acela de a ne readuce aminte că, odată, am trăit în negura unui timp primitiv, al unui timp al barbariei și al lipsei de civilizație și că, astăzi, acele timpuri sunt tot mai îndepărtate.

Vestalele acestei zeițe, dascălii și elevii, magistrii și discipolii, au avut grijă ca focul de la templul ei să fie menținut veșnic aprins. Lumina lui a invadat mințile tuturor oamenilor care au călcat în acest templu al "iluminării". Luăm fiecare după posibilități din acest foc "veșnic viu" și îl folosim în viața de zi cu zi. Vedem că lumea s-a schimbat, iar schimbarea s-a făcut odată cu Educația. Zâna sau zeița cea bună ne-a ajutat să devenim mici Prometei ai timpului nostru, ne-a ajutat să ne limpezim mintea și să folosim focul ei pentru a deveni oameni civilizați.

În consecință, dragilor, educația trebuia să aibă o zi în care să fie celebrată. Îi datorăm totul ca oameni, pentru că ea a făcut ca granița dintre om și animal să prindă contur, ea ne-a diferențiat ca specie. Să îi purtăm cu toții respect și să o cinstim, iar ea ne va transmite tuturor că nu va înceta să spere că mințile noastre vor fi luminate atâta timp cât mai există vestale în templul ei.

"Fiți fericiți și luminați cu toții!"

Prof. dr. Ioan Pop,
director al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc" – Baia Mare

Articole similare

Informare

Acesta este website-ul oficial al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Toate materialele și fișierele grafice de pe acest website sunt protejate de legea drepturilor de autor, cu modificările și completările ulterioare, și nu pot fi reproduse fără acordul expres al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Orarul școlii