Blog

Cadoul din cutia de pantofi

230 de copii ai Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc" au făcut pachețele personalizate
Complicii lui Moș Nicolae și "cadoul din cutia de pantofi"

După ce Sfântul Nicolae a fost și în acest an deosebit de generos cu toți copiii Parohiei Ortodoxe "Buna Vestire" din Baia Mare, elevii Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc" din Baia Mare, în număr nesperat de mare, s-au gândit să fie, la rândul lor, complicii moșului și să-l ajute să-și ducă la bun sfârșit toate planurile... Astfel, la îndemnul părintelui Florin Codrea și al dascălilor, copiii s-au oferit cu mare drag să se implice în Campania umanitară "Cadoul din cutia de pantofi", inițiată la nivelul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Ideea de a pregăti într-o cutie de pantofi un cadou pentru un copilaș de vârsta lor a fost primită cu mare emoție și entuziasm. Astfel, cei 230 de copii ai Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc" - directori Ioan Pop și Teodora Pușcaș - în complicitate cu Moș Nicolae, s-au apucat să pregătească, încă din preziua Sărbătorii Sfântului darnic și bun, o cutie de pantofi în care au pus hăinuțe, dulciuri și/sau jucării. Și, pentru ca surpriza să fie și mai mare, ei au inserat în fiecare pachețel și câte o scrisoare sau o felicitare concepută de ei, unde și-au transmis gândurile și urările de sărbători.

Împachetate colorat și vesel, cele peste 200 de cutii au fost duse, cu mare grijă, în următoarea zi, la Biserica Ordodoxă "Buna Vestire", de unde urmează să fie distribuite altor copii. Părintele Florin, ca de fiecare dată, i-a primit cu mare drag, explicându-le importanța darului făcut de fiecare în parte, prin bucuria transmisă, care, negreșit, ajunge până la Cer, mai ales atunci când darul vine din suflet și din partea unor copii ca ei.

"Cadourile și scrisorile copiilor vor aduce, cu siguranță, zâmbete și mulțumiri pentru alți copii care vor ști astfel că Sfântul Nicolae își găsește complici pentru a dărui. Mulțumiri multe tuturor celor implicați! Să rămânem împreună în Lumina lui Hristos dăruind!”, a fost mesajul părintelui Florin Codrea, de la Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” din Baia Mare.

Bucuria de a dărui a micilor "complici" ai Sfântului Nicolae a depășit cu mult măsura cadoului din "cutia de pantofi", pentru că - nu-i așa? – o dată cu darul și scrisoarea, ei au oferit și o părticică din sufletul lor...

prof. dr. Elena-Emilia Pop
bibliotecar Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" – Baia Mare

Articole similare

Informare

Acesta este website-ul oficial al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Toate materialele și fișierele grafice de pe acest website sunt protejate de legea drepturilor de autor, cu modificările și completările ulterioare, și nu pot fi reproduse fără acordul expres al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Orarul școlii