Blog

Gânduri de absolvenți... clasa a VIII-a B

Gânduri de absolvenți... clasa a VIII-a B

Stimate domnule director, doamnă director, stimați profesori, dragi colegi,

Cât de greu ne vine să credem în realitatea acestei clipe! Timpul s-a scurs și în noi ați sădit sâmburi de înțelepciune. Acum a venit vremea să ne desfacem aripile și să zburăm...

În urmă cu nouă ani, pășeam timizi în curtea școlii, căutând cu priviri curioase chipul doamnei învățătoare.

Îndrumați cu glas blând, cu răbdare și cu multă dragoste, în primii ani de școală, am deprins cu încetul tainele cititului, scrisului, socotitului.

Am pătruns apoi în tainele științei: ale fizicii, chimiei, biologiei, dar am încercat să descifrăm și slovele de aur ale scriitorilor sau înțelepciunea ascunsă în "cronice bătrâne" ori am dobândit puterea extraordinară de a dezlega tainele Turnului Babel, pe care ți-o dă cunoașterea limbilor străine – sub îndrumarea unor dascăli minunați, de cele mai multe ori calzi și apropiați nouă, ironici uneori, dar mereu riguroși în ceea ce ne pretindeau.

Am colindat întreaga lume cu ochi curioși, încercând să descoperim minunății dincolo de albastrul Glob ce se rotea misterios sub ochii noștri în orele de geografie. Pentru unii din noi, cifrele au rămas încă semne ciudate ce se aștern amețitor pe tablă, fără să le pătrundem taina, căci, din paharul ce ni l-ați întins, unii am luat mai mult, alții, mai puțin.

Drumul nu a fost ușor, dar am ajuns la o răspântie importantă, avându-i alături pe dragii noștri părinți, cărora, acum, le mulțumim! Sperăm că vom alege drumul cel bun, pentru ca să dea roade toate eforturile celor ce ne-au călăuzit pașii.

Știm că nu ne va fi ușor, căci, așa cum spunea Kafka, "atâta timp cât nu încetezi să urci, treptele nu se vor termina; sub pașii tăi care urcă, ele se vor înmulți la nesfârșit."

Iulia Takacs, clasa a VIII-a B

prof. îndrumător, Eliza Pop
Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" – Baia Mare

Articole similare

Informare

Acesta este website-ul oficial al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Toate materialele și fișierele grafice de pe acest website sunt protejate de legea drepturilor de autor, cu modificările și completările ulterioare, și nu pot fi reproduse fără acordul expres al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Orarul școlii