Șoriceii de bibliotecă

Cenaclul literar "Șoriceii de bibliotecă"

Proiectul "Șoriceii de bibliotecă", inițiat și conceput de bibliotecar prof. dr. Elena-Emilia Pop, a demarat în urmă cu aproximativ zece ani și îi vizează în special pe copiii din clasele II – IV. Scopul proiectului, desfășurat pe durată nedeterminată, este acela de a-i stimula pe elevi să citească prin activități de tip competițional, dar și să-și formeze deprinderi de a face, pe baza textelor lecturate, scurte analize literare, iar apoi să-și exprime, într-un limbaj adecvat, părerile personale. Întâlnirile se organizează la bibliotecă, în fiecare semestru, cu fiecare clasă în parte, copiii fiind însoțiți de învățătoare.

Scenariul este simplu: copiii își aleg un autor care cred că e mai aproape de sufletul lor și, împreună cu bibliotecarul și învățătorul fixează poveștile, romanul sau poeziile pe care urmează să le citească într-un anumit interval de timp. Se poate sugera lectura și pornind de la un personaj drag cu care ar putea să se identifice: Heidi, Pinocchio, Nică a lui Ștefan a Petrei, Fram etc. După răgazul de lectură, urmează șezătoarea literară din care nu trebuie să lipsească spiritul competitiv. Discuțiile pe marginea cărților citite stârnesc interesul, creându-se chiar timide polemici pe marginea unor subiecte, personaje, situații etc. Lecturile pot fi urmate și de vizionarea unui filmuleț, a unui desen animat legat de tema discutată. Elevii merituoși sunt recompensați, la final, cu diplome și cărți.

Echipa de proiect este formată din: bibliotecar prof. dr. Elena-Emilia Pop și învățătoarele claselor II - IV.

Informare

Acesta este website-ul oficial al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Toate materialele și fișierele grafice de pe acest website sunt protejate de legea drepturilor de autor, cu modificările și completările ulterioare, și nu pot fi reproduse fără acordul expres al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Orarul școlii