Proiecte

Casa Corpului Didactic și Școala Gimnazială

Casa Corpului Didactic și Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc"

Debut de parteneriat
În anul școlar 2013-2014, directorul Casei Corpului Didactic Maramureș din acea vreme, prof. Gelu Todoruț, a contactat Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" din Baia Mare, în vederea intrării într-un proiect de Creativitate didactică, organizat de Ministerul Educației și Institutul Român pentru Drepturile Omului prin Casa Corpului Didactic Cluj. Era vorba despre un concurs de materiale didactice auxiliare, în trei secțiuni, elaborate de profesori specialiști în drepturile omului, pentru elevii cu zestre consolidată în concursuri pe teme de democrație, toleranță și respectarea drepturilor omului. Desigur, materialele erau publicate și deveneau de uz extins, atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Având tradiție în această direcție, școala noastră a intrat în acest parteneriat.


Parcurs
În dezbaterea la care au participat directorul CCD Maramureș și alți angajați ai instituției, respectiv directorul Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc", au fost stabilite angajamentele părților. S-a convenit ca școala să livreze la timp materiale pentru cele trei secțiuni ale concursului, iar Casa Corpului Didactic și-a asumat demersurile pentru obținerea ISBN, ISSN și publicare. Lucrurile au decurs în mod firesc, iar rezultatele nu au întârziat să apară.


Așteptări și rezultate
La premieră (ediția 2014), organizată la Cluj-Napoca, la sediul CCD, au participat treizeci de județe, cu materiale didactice care au fost expuse și oferite publicului pentru lecturare. Surpriza a fost foarte plăcută când reprezentantul IRDO a anunțat câștigătorii concursului pentru cele trei secțiuni. Județul Maramureș a primit marele premiu al IRDO la secțiunea I, Auxiliare didactice, pentru Ghidul elaborat de prof. dr. Ioan Pop și prof. Alexandru Tămaș. De asemenea, un articol al prof. dr. Ioan Pop – Filosofia art. 1 din Declarația universală a Drepturilor Omului – a obținut mențiunea drepturilor omului, fiind, astfel, al doilea cel mai premiat județ la concursul de Creativitate didactică (după Sibiu). Concursul s-a ținut până în anul școlar 2018-2019, iar la ediția a II-a (2016), două din cele trei secțiuni au fost câștigate de Maramureș (Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" – Baia Mare) prin materialele didactice elaborate de prof. dr. Ioan Pop și prof. Eliza Pop (Ghid și revistă școlară pe tema drepturilor omului). La ultima ediție, 2018-2019, Revista Viitorul cetățean, drepturi și responsabilități a luat iarăși marele premiu al IRDO. În concluzie, școala noastră, prin profesorii ei, a reprezentat cu real succes județul la acest concurs național de creativitate didactică.

Prof. dr. Ioan Pop,
director al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc" – Baia Mare

Beneficiar

Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc"

Data

28 May 2021

Categoria

Educațional

Informare

Acesta este website-ul oficial al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Toate materialele și fișierele grafice de pe acest website sunt protejate de legea drepturilor de autor, cu modificările și completările ulterioare, și nu pot fi reproduse fără acordul expres al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Orarul școlii