Proiecte

Dezvoltarea infrastructurii IT a școlii

Dezvoltarea infrastructurii IT a școlii

Minusuri corectate
Chiar dacă școala noastră a fost, pentru o perioadă, printre cele mai aglomerate unități de învățământ din municipiul Baia Mare, cu o resursă umană serioasă, dedicată evoluției spre modernism, infrastructura tehnologică informațională a fost destul de neglijată pentru o bună bucată de timp. În anul școlar 2017-2018, odată cu mobilitățile presupuse de proiectul Erasmus+, în cadrul căruia profesorii implicați au experimentat, înainte de pandemie, lucrul pe calculator, conducerea școlii (directori și Consiliul de Administrație) au conceput și dezvoltat sistemul de educație axat pe tehnologia informațională. Acest lucru presupunea o bună funcționare a internetului în fiecare sală de clasă, dar mai ales existența unei rețele optime de conectare.


Pași către extinderea rețelei de internet în fiecare sală de clasă
La începutul anului școlar 2016-2017, conducerea unității de învățământ a achiziționat materialele necesare pentru extinderea rețelei de internet în toate spațiile școlii. Apoi, cu un personal didactic auxiliar, dar și nedidactic specializat în lucrări de infrastructură IT, a demarat proiectul de extindere a rețelei de internet atât în spațiile școlare, cât și în cabinete și laboratoare. Lucrarea a fost destul de amplă, suportată din venituri proprii și executată de personal dedicat (d-nii Ioan Tămaș și George Poenaru, inginer de sistem Marius Boga). În doar trei luni rețeaua de internet era funcțională în toate încăperile din școală. A urmat, ulterior, achiziționarea echipamentului de receptare și difuzare a informațiilor.


Achiziția calculatoarelor, videoproiectoarelor și camerelor SMART video
Cu sprijinul compartimentului de Contabilitate (ec. Alina Todoruț), conducerea școlii a achiziționat mai întâi 20 de calculatoare performante și 7 laptopuri pentru situații în care informația și tehnologia trebuiau să deservească alte spații decât cele pentru care s-a optat inițial. În următorul an (2017-2018), au fost cumpărate 26 de videoproiectoare, pentru fiecare sală de curs, iar mai apoi (în anul școlar 2018-2019), 26 de camere video SMART care puteau reda cu relativă fidelitate atmosfera din sălile de curs.

Au fost instalate routere wireless în secretariat, în laboratorul de informatică și pe holuri, astfel încât să fie realizată acoperirea cu Internet wireless a întregii școli. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la aproximativ 100.000 de lei. Scopul final al proiectului este acela de a ridica parametrii calitativi ai educației, potrivit viziunii școlii: "Mai buni, mai educați, mai performanți!".

Prof. dr. Ioan Pop,
director al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc" – Baia Mare

Beneficiar

Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc"

Data

24 May 2021

Categoria

Infrastructură

Informare

Acesta este website-ul oficial al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Toate materialele și fișierele grafice de pe acest website sunt protejate de legea drepturilor de autor, cu modificările și completările ulterioare, și nu pot fi reproduse fără acordul expres al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Orarul școlii