Proiecte

Proiectul Erasmus+

Proiectul Erasmus+

Gândirea computațională și abilitățile digitale în educația europeană pentru toți

Scurtă descriere
Scopul proiectului este să se împărtășească bune practici în vederea creării unui curriculum digital bazat pe algoritmizare, limbaje de programare și robotică, pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile digitale. Scopul nostru nu este atât să-i învățăm pe copii să utilizeze computerul, cât mai degrabă să le dezvoltăm gândirea algoritmică, așa încât să poată înțelege cum să utilizeze tehnologia și să devină viitori cetățeni digitali. Evenimente paralele, întâlniri, mobilități și produse comune precum videopoveștile și ebook-urile se au în vedere în cadrul activităților de proiect.
Activitățile se referă la participarea la evenimente europene și mondiale care au legătură cu tema proiectului, de genul European Code Week (17-22 octombrie 2017), European Robot Week (17-23 noiembrie 2017), Hour of Code (4-10 decembrie 2017), respectiv realizarea de diferite produse conexe – Christmas Pixel Art Cards, popularizarea scopului și obiectivelor proiectului în comunitate, activități și concursuri online și altele.

La activități au participat aproximativ 19 profesori și 233 de elevi de la Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" din Baia Mare.


Produsele proiectului

  • o carte electronică cu Povestea robotului
  • planurile de lecții lunare care au fost traduse și tipărite ca o carte în limba română – Pași spre gândirea computațională

În biblioteca școlii, materiale și roboți sunt disponibile și pot fi utilizate de toți profesorii pentru a efectua activități de codificare.

Avem în vedere dezvoltarea unui curs modular opțional pentru elevi pe subiecte de coding, folosind materialele achiziționate în timpul derulării proiectului.

În instituția noastră, finalizarea acestui proiect duce la o ofertă școlară care să încurajeze profesorii să predea folosind noi metodologii active.


Inițiatorul european al proiectului
Istituto Comprensivo "Carrara & Paesi a Monte", Italia

Alături de

  • Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc", Baia Mare, România
  • Private Elementary School United Nations, Slovacia
  • Agrupamento de Escolas de Seia, Portugalia
  • Szkoła Podstawowa nr. 2 w Ełku, im. I Dywizji Tadeusza Kościuszki, Polonia
  • Şehit Polis Volkan Sabaz İlkokulu, Turcia
  • Strandskolan, Badvägen 6, 218 54 Klagshamn, Suedia

Echipa de proiect
prof. dr. Ioan Pop (director)
prof. Eliza Pop (coordonator)
prof. Firuța Vele
prof. Camelia Pop
prof. Nicoleta Pușcaș
prof. Camelia Miskolczi
ec. Alina Todoruț (contabil)

Beneficiar

Elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc"

Data

01 September 2017

Categoria

Educațional

Informare

Acesta este website-ul oficial al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Toate materialele și fișierele grafice de pe acest website sunt protejate de legea drepturilor de autor, cu modificările și completările ulterioare, și nu pot fi reproduse fără acordul expres al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Orarul școlii