Proiecte

Coparticipare, solidaritate și sprijin

Coparticipare, solidaritate și sprijin

Zona și oamenii
Aflându-ne într-o zonă relativ săracă economic și cu destule probleme sociale și mai ales financiare, școala a dorit să se implice, atât cât o poate face, într-un proiect de solidaritate socială.

În anul școlar 2017-2018, conducerea Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc" a lansat proiectul Târgul elevilor al cărui scop era implicarea tuturor elevilor școlii în acțiuni de coparticipare și sprijin pentru colegi care, din diverse motive, nu-și puteau permite achiziționarea unor lucruri uzuale pentru necesități școlare sau domestice.


Mod de organizare
Târgul elevilor a fost promovat ca educație de suflet și s-a propus ca, în fiecare an școlar, în a doua zi din programul Școala altfel, să fie organizate în curtea școlii standuri (formate din pupitre școlare) ale elevilor, pe clase. Aici sunt expuse diverse lucruri realizate de elevi pe care părinții, colegii de clasă sau profesorii le-au cumpărat, iar banii de pe obiectele vândute au fost gestionați de părinții din fiecare clasă. La final, președintele comitetului de părinți pe școală a adunat întreaga sumă și a distribuit banii elevilor cu probleme financiare, pentru a fi sprijiniți, în funcție de propunerile cadrelor didactice sau ale profesorilor diriginți.

Astfel, elevii a căror situație pecuniară era precară au putut fi ajutați pentru a-și achiziționa bunuri pe care altfel nu și le-ar fi putut permite. În proiect s-au implicat în anul următor școlar (2018-2019) Asociația Martyria și Asociația pentru viață și familie, externalizând astfel oferta beneficiarilor, dar și a donatorilor. Proiectul a fost coordonat de prof. dr. Elena-Emilia Pop, bibliotecar al școlii.

Prof. dr. Ioan Pop,
director al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc" – Baia Mare

Beneficiar

Copiii cu situație materială precară

Data

25 May 2021

Categoria

Resurse umane

Informare

Acesta este website-ul oficial al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Toate materialele și fișierele grafice de pe acest website sunt protejate de legea drepturilor de autor, cu modificările și completările ulterioare, și nu pot fi reproduse fără acordul expres al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Orarul școlii