Proiecte

Colaborare. Școala Gimnazială

Colaborare. Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" – Baia Mare și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord – Baia Mare.

Propunere
La susținerea lecției de echivalare a doctoratului cu gradul didactic I a profesorului Ioan Pop de la Școala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" Baia Mare, prof. universitar Florian Roatiș, președintele comisiei de echivalare a gradului didactic și șeful Departamentului de Pregătire a Profesorilor din cadrul universității i-a propus acestuia să intre într-un proiect de parteneriat cu Universitatea.


Derularea proiectului, grup țintă
Odată obținut acordul, următorul pas a fost semnarea contractului de colaborare și, implicit, de îndrumare a studenților din anul III, de la două specializări, în practica pedagogică ce urma să se deruleze. Începând din anul universitar 2012-2013 (continuând până în anul școlar 2016-2017) 12 studenți au asistat, conform orarului de practică, la lecții de cultură civică pe parcursul primului semestru, aceste ore însemnând deschiderea unui orizont de așteptare care viza etapa de după finalizarea studiilor universitare. Începând din semestrul al II-lea, studenții participanți la practica pedagogică au fost invitați să susțină lecții de predare și evaluare la disciplina cultură civică, atât la clasa a VII-a, cât și la a VIII-a. La finalul activităților s-a făcut un atelier de dezbatere unde participanții și-au împărtășit experiența și au corijat erorile didactice.


Rezultate
Dat fiind faptul că studenții au putut constata direct importanța planificării și proiectării unei lecții, respectând toate momentele, și-au concretizat experiența teoretică în demersuri didactice personale necesare formării ca dascăli. Proiectul s-a derulat pe parcursul a patru ani școlari (2012-2016), iar studenții practicanți au revenit pentru consiliere, la finalizarea studiilor, atunci când au candidat pentru concursul de titularizare în învățământ. Unii dintre absolvenții de atunci sunt astăzi profesori de educație socială și științe sociale.

Prof. dr. Ioan Pop,
director al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc" – Baia Mare

Beneficiar

Studenții Centrului Universitar Nord din Baia Mare

Data

25 February 2013

Categoria

Resurse umane

Informare

Acesta este website-ul oficial al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Toate materialele și fișierele grafice de pe acest website sunt protejate de legea drepturilor de autor, cu modificările și completările ulterioare, și nu pot fi reproduse fără acordul expres al Școlii Gimnaziale "Alexandru Ivasiuc".

Orarul școlii